Špagety se žampiony a uzeným masem
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 40 g Sýr Parmezán
- 450 g Špagety, Makarony
- 50 g Žampiony čerstvé
- 100 g Kuřecí maso uzené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1012 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 605.2 mg
- Vláknina 7489.8 mg
- Vitamín A 7489.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na silnostěnné pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Nakrájíme šalotky, žampiony a uzené maso a vše smažíme na pánvi asi 3 minuty dohněda.
-
2
Přidáme rozdrobený bujón s vínem do žampionové směsi a povaříme asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a znovu krátce povaříme, dokud šalotka nezměkne. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Mezitím uvaříme špagety. Scedíme je a šálek slité vody přidáme do směsi v pánvi. Minutu promícháme, dle potřeby můžeme přidat ještě pár lžic vody ze špaget, je-li směs příliš suchá.
-
4
Podáváme s parmezánem.