Špagety se žampiony a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 450 g Špagety, Makarony
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Kuřecí maso uzené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 605.2 mg
  • Vláknina 7489.8 mg
  • Vitamín A 7489.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na silnostěnné pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Nakrájíme šalotky, žampiony a uzené maso a vše smažíme na pánvi asi 3 minuty dohněda.

  • 2

    Přidáme rozdrobený bujón s vínem do žampionové směsi a povaříme asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a znovu krátce povaříme, dokud šalotka nezměkne. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Mezitím uvaříme špagety. Scedíme je a šálek slité vody přidáme do směsi v pánvi. Minutu promícháme, dle potřeby můžeme přidat ještě pár lžic vody ze špaget, je-li směs příliš suchá.

  • 4

    Podáváme s parmezánem.

Komentáře k receptu