Bílá ryba s bramborovou kaší
Suroviny
- 500 g Brambory
- 400 g Rajčata
- 500 g Okoun - filety
- 40 ml Olej olivový
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Pórek
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 12 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2041.2 mg
- Vláknina 20855.2 mg
- Vitamín A 20855.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme a rozmačkáme, přidáme k nim citronovou šťávu a pepř.
-
2
Na pánvi na oleji restujeme pórek na jemno a jeden prolisovaný stroužek česneku. Za dvě minuty přidáme oregano, žampiony a kolečka celeru. Za další dvě minuty vlijeme protlak. Do čtyř minut se uvolní aroma, pak přidáme plátky cuket, rajčata, víno a vše vaříme pět minut do zhoustnutí. Poté vložíme na šest minut rybu a vmícháme bazalku a petržel.
-
3
Rybu podáváme s bramborovou kaší.