Drůbeží játra nadivoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 628.6 mg
- Vláknina 5023.3 mg
- Vitamín A 5023.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra osolíme, opepříme a opékáme v pánvi na oleji asi 5 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v pánvi, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby a očištěný, na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a tymián. Nakonec vmícháme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Přilijeme víno, trochu vody a vše chvíli podusíme. Potom přidáme opečená játra a jen prohřejeme.
-
2
Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.