Pappardelle se žampiony a estragonem
Suroviny
- 500 g Těstoviny Pappardelle
- 300 g Žampiony čerstvé
- 50 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 12 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 330.9 mg
- Vláknina 9308.8 mg
- Vitamín A 9308.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme na pánvi na oleji spolu s rozetřeným česnekem. Přilijeme víno, smetanu, přidáme lžíci nasekaného estragonu a vše krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ihned promícháme s připravenou omáčkou.