Žampiony plněné bramborovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 47 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1921.2 mg
- Vláknina 14164.8 mg
- Vitamín A 14164.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokud máme čerstvé houby, stačí je nakrájet na menší kousky.
-
2
Pokud však budeme vařit ze sušených hub, přelijeme je vroucí vodou a necháme stát 20 minut. Pak vodu z hub slijeme, vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.
-
3
Kostičky brambor vaříme v osolené vodě 15 minut. Pak vodu slijeme a brambory necháme okapat.
-
4
Ve větší míse rozmačkáme brambory, přidáme houby, rozpuštěné máslo, smetanu, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
5
Připravíme 8 větších žampionů, oddělíme jim nohy, malou lžičkou vydlabeme klobouky a seřízneme je, aby dobře držely na plechu.
-
6
Vydlabané kousky hub můžeme nasekat a přidat do náplně.
-
7
Klobouky naskládáme na plech, naplníme směsí brambor a hub, zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vývarem.
-
8
Plech zakryjeme alobalem, vložíme do trouby rozehřáté na 220 stupňů Celsia a pečeme 20 minut. Pak alobal sejmeme a pečeme dalších 5 minut.
-
9
Servíruje ozdobené petrželkou.