Brambory se žampiony zapečené v chlebu
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Brambory vařené ve slupce
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 kg Chléb pšeničný (bílý)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1584 kcal
- Sacharidy 289 g
- Tuky 24 g
- Sodík 4005 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 286 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1505.5 mg
- Vláknina 37269.8 mg
- Vitamín A 37269.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je spolu s očištěnými, nakrájenými žampiony, nasekaným česnekem a provensálským kořením. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme.
-
2
Bochníky chleba na povrchu zkrojíme a vnitřek vydlabeme. Připravenou bramborovou směsí chleby naplníme. Povrch poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.