Jelení medailonky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jelení maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Kečup
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 871.7 mg
  • Vláknina 789.8 mg
  • Vitamín A 789.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné, vykostěné a omyté jelení kýty nebo hřbetu nakrájíme přes vlákno plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.

  • 2

    Do výpeku vložíme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a přilijeme kečup a červené víno. Vše krátce podusíme.

  • 3

    Do šťávy vložíme na chvíli opečené medailonky a jen prohřejeme.

  • 4

    Podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu