Jelení medailonky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 41 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 871.7 mg
- Vláknina 789.8 mg
- Vitamín A 789.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné, vykostěné a omyté jelení kýty nebo hřbetu nakrájíme přes vlákno plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
-
2
Do výpeku vložíme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a přilijeme kečup a červené víno. Vše krátce podusíme.
-
3
Do šťávy vložíme na chvíli opečené medailonky a jen prohřejeme.
-
4
Podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory.