Bramborový nákyp s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 37 g
- Sodík 908 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 304.8 mg
- Draslík 1523.8 mg
- Vláknina 15979.8 mg
- Vitamín A 15979.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme pod pokličkou v menším množství vody a prolisujeme je.
-
2
Očištěné feferonky nasekáme na jemno, salám pokrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli na kroužky.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cibuli, feferonky a salám, smažíme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Potom vše přendáme do mísy, promícháme s vejci a bramborami, dochutíme.
-
4
Velkou dortovou formu vymažeme máslem a naplníme ji připravenou směsí. Povrch uhladíme, navrch poklademe očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia 20 - 30 minut.