Žampionové steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 88.2 mg
- Draslík 890.7 mg
- Vláknina 4551.8 mg
- Vitamín A 4551.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme citronovou šťávu, trochu vody, sůl a pepř. Vložíme připravené žampiony, podusíme je asi 10 minut, necháme okapat.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené steaky ze svíčkové a po obou stranách je zprudka opečeme. Opepříme, dopékáme po každé straně ještě 3 - 4 minuty, potom teprve maso osolíme.
-
3
Opečeme nasucho toastový chléb, potřeme zbylým máslem a rozdělíme na talíře. Topinky obložíme steaky, na ně klademe žampiony ohřáté ve šťávě z masa.
-
4
Pokrm ozdobíme dílkem citronu, snítkou kopru a petrželky.