Sladkokyselá polévka
Suroviny
- 50 g Kuřecí prsa
- 850 g Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 323.3 mg
- Vláknina 2241.3 mg
- Vitamín A 2241.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve studené vodě rozmícháme škrobovou moučku na hladkou kaši. Následně vmícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, pepř, jemně nakrájenou chilli papričku a řádně promícháme. V misce rozšleháme vejce a necháme je stranou.
-
2
V rozehřátém woku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Následně vmícháme kuřecí vývar, na plátky nakrájený žampion, na tenké plátky pokrájené maso, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté po částech vlijeme rozpuštěný škrob s ostatními přísadami a vaříme do požadované hustoty za stálého míchání. Vyšlehaná vejce vlijeme do vroucí polévky a ihned odstavíme z ohně.
-
3
Hotovou polévku rozlijeme do misek, pokapeme sezamovým olejem a ihned servírujeme.