Sladkokyselá polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kuřecí prsa
  • 850 g Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 323.3 mg
  • Vláknina 2241.3 mg
  • Vitamín A 2241.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve studené vodě rozmícháme škrobovou moučku na hladkou kaši. Následně vmícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, pepř, jemně nakrájenou chilli papričku a řádně promícháme. V misce rozšleháme vejce a necháme je stranou.

  • 2

    V rozehřátém woku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Následně vmícháme kuřecí vývar, na plátky nakrájený žampion, na tenké plátky pokrájené maso, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Poté po částech vlijeme rozpuštěný škrob s ostatními přísadami a vaříme do požadované hustoty za stálého míchání. Vyšlehaná vejce vlijeme do vroucí polévky a ihned odstavíme z ohně.

  • 3

    Hotovou polévku rozlijeme do misek, pokapeme sezamovým olejem a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu