Srnčí medailonky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 300 g Srnčí kýta
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 236.6 mg
  • Vláknina 3822 mg
  • Vitamín A 3822 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno tenké řízky, naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, okořeníme drceným pepřem a novým kořením.

  • 2

    Medailonky obalíme po jedné straně v hladké mouce, opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme.

  • 3

    Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, špetku kmínu a vše osmahneme. Vložíme zpět medailonky a krátce podusíme.

  • 4

    Srnčí medailonky podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou s houbami.

Komentáře k receptu