Tofu se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 515.7 mg
- Vláknina 12342.5 mg
- Vitamín A 12342.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lžíci a půl škrobu smícháme se sójovou omáčkou. Tofu necháme okapat, rozkrájíme ho na 4 plátky, které rozkrájíme ještě na trojúhelníky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
-
2
Tofu obalíme ve zbylém škrobu. V pánvi rozpálíme olej a tofu v něm ze všech stran opékáme asi 12 minut.
-
3
Fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Tofu vyjmeme z pánve, dáme do ní houby, česnek a dusíme asi 2 minuty, za stálého míchání. Pak přidáme vývar, fazole, papriku a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a dusíme ještě 7 minut. Po této době teplotu opět zvýšíme a přidáme rozmíchaný škrob se sójovou omáčkou. Povaříme asi 2 minuty, pak přidáme tofu a promícháme. Necháme vařit 2 minuty a ihned podáváme.