Telecí steaky se žampiony a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 8 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 3062.9 mg
- Vláknina 17045.8 mg
- Vitamín A 17045.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé jarní cibulky opereme a jemně nasekáme. Hlavičky žampiónu očistíme. V malé pánvi rozpustíme jednu lžíci másla a tři minuty na něm podusíme cibuli doměkka.
-
2
Hotovou cibuli přendáme do misky a smícháme s hořčicí, sušeným estragonem a nasekanou petrželkou. Steaky po obou stranách osolíme, opepříme a na jedné straně je potřeme polovinou připravené směsi koření.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme zbylé máslo a vložíme do něj plátky masa namazanou stranou dolů. Houby položíme na pánev vedle masa a při mírné teplotě opékáme asi 4 minuty. Během této doby potřeme horní plochu masa zbylou cibulovou směsí, pak maso i houby obrátíme a pečeme z druhé strany rovněž 4 minuty.
-
4
Hotové steaky dáme na talíře a ihned podáváme s mladými mrkvičkami.