Boeuf Stroganoff
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 769.3 mg
- Vláknina 1973.8 mg
- Vitamín A 1973.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na 1 cm silné a 5 cm dlouhé hranolky. Cibuli nakrájíme na plátky, žampióny na poloviny.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme maso a smažíme ze všech stran asi 2 minuty. Maso vyjmeme z pánve a zakryté uchováme v teple. Do výpeku přidáme cibuli a 5 minut dusíme do měkka. Přidáme houby a dusíme ještě 5 minut.
-
3
V trošce vývaru rozmícháme škrob, přidáme do pánve a promícháme. Postupně přiléváme zbylý vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne.
-
4
Vmícháme smetanu, sůl a pepř. Odstavíme a do pánve vrátíme maso i se šťávou. Ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.