Krevety s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 130 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 290.6 mg
  • Vláknina 2281 mg
  • Vitamín A 2281 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme krevety a 2 minuty opékáme, až se zabarví dorůžova. Vyjmeme z pánve.

  • 2

    Do pánve přidáme olej, rozpálíme ho, přihodíme cibuli a dusíme cca 5 minut doměkka. Pak přidáme houby, zakryjeme a dusíme asi 4 minuty, občas promícháme.

  • 3

    Houby zasypeme moukou, paprikou a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a za stálého míchání přivedeme směs k varu, aby se omáčka dobře spojila. Potom přilijeme smetanu a omáčku prohřejeme, ale už nevaříme.

  • 4

    Snížíme teplotu a do omáčky přidáme zakysanou smetanu, tabasco a krevety. Minutu prohříváme, osolíme a upravíme na mísu. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu