Krevety s houbovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 130 g Zakysaná smetana
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 137 mg
- Draslík 290.6 mg
- Vláknina 2281 mg
- Vitamín A 2281 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme krevety a 2 minuty opékáme, až se zabarví dorůžova. Vyjmeme z pánve.
-
2
Do pánve přidáme olej, rozpálíme ho, přihodíme cibuli a dusíme cca 5 minut doměkka. Pak přidáme houby, zakryjeme a dusíme asi 4 minuty, občas promícháme.
-
3
Houby zasypeme moukou, paprikou a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a za stálého míchání přivedeme směs k varu, aby se omáčka dobře spojila. Potom přilijeme smetanu a omáčku prohřejeme, ale už nevaříme.
-
4
Snížíme teplotu a do omáčky přidáme zakysanou smetanu, tabasco a krevety. Minutu prohříváme, osolíme a upravíme na mísu. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.