Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 250 g Žampiony čerstvé
- 700 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 35.4 mg
- Draslík 467.5 mg
- Vláknina 3402.3 mg
- Vitamín A 3402.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřete odstraníme kůži, nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a jemně nasekáme. Připravené kuře osmahneme po všech stranách dozlatova na rozpáleném oleji v hrnci. Maso vyjmeme, odložíme stranou a vložíme připravenou zeleninu. Přidáme nakrájené žampiony, tymián, sherry a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání.
-
2
Poté zeleninu vyjmeme, rozmixujeme s polovinou vývaru. Rozmixované vrátíme zpět, přidáme kuře, přivedeme k varu a pozvolna 3 minuty povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a opět přivedeme k varu.
-
3
Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme 1 lžičkou zakysané smetany - na každé porci vytvoříme smetanou spirálu. Můžeme také posypat čerstvým tymiánem.