Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 35.4 mg
  • Draslík 467.5 mg
  • Vláknina 3402.3 mg
  • Vitamín A 3402.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřete odstraníme kůži, nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a jemně nasekáme. Připravené kuře osmahneme po všech stranách dozlatova na rozpáleném oleji v hrnci. Maso vyjmeme, odložíme stranou a vložíme připravenou zeleninu. Přidáme nakrájené žampiony, tymián, sherry a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání.

  • 2

    Poté zeleninu vyjmeme, rozmixujeme s polovinou vývaru. Rozmixované vrátíme zpět, přidáme kuře, přivedeme k varu a pozvolna 3 minuty povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a opět přivedeme k varu.

  • 3

    Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme 1 lžičkou zakysané smetany - na každé porci vytvoříme smetanou spirálu. Můžeme také posypat čerstvým tymiánem.

Komentáře k receptu