Rybí polévka se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 417.6 mg
- Vláknina 2917.7 mg
- Vitamín A 2917.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nasekáme a zpěníme v hrnci na másle. Přidáme očištěnou, najemno nastrouhanou mrkev s celerem a krátce osmahneme. Zasypeme moukou a za stálého míchání zalijeme vychladlým, osoleným rybím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 10 minut.
-
2
Potom přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a ještě 5 minut povaříme. Nakonec přidáme uvařené, umixované rybí maso (vnitřnosti), polévku prohřejeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.