Gratinované filé se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 158.8 mg
  • Vláknina 3280 mg
  • Vitamín A 3280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy, osolíme a na povrchu potřeme máslem. Poklademe tenkými plátky žampionů, osolíme a posypeme citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě, až ryba pustí šťávu a sýr na povrchu je zapečený.

  • 3

    Podáváme s plátkem citronu a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu