Vepřový špíz s hřiby
Suroviny
- 120 g Hříbky čerstvé
- 160 g Vepřová panenka
- 45 g Šunka z krůtích prsou
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika oranžová
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Kmín drcený
- 6 špetka Pepř 4 barev
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 6 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 39.2 mg
- Draslík 1023.3 mg
- Vláknina 11707 mg
- Vitamín A 11707 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři menší očištěné hříbky nakrájíme podélně na silnější plátky (asi 7 mm). Omytou a osušenou vepřovou panenku a šunku pokrájíme na plátky silné 1.5cm. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na širší proužky, rajčata na plátky. Očištěnou cibuli na silnější kolečka.
-
2
Gril si předehřejeme na 200°C. Na kovové jehly střídavě napichujeme všechny suroviny.
-
3
V misce v olivovém oleji vymícháme čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a přidáme 1/2 lžičky chilli oleje. Poté olejem potřeme kolem dokola celé špízy, poklademe je na zapékací misku a vložíme ji do horké trouby pod gril.
-
4
Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbytkem oleje.