Boloňské těstoviny
Suroviny
- 200 g Maso mleté - mix
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Celer bulvový
- 20 g Houby sušené
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 350 g Těstoviny Farfalle
- 250 ml Minerální voda perlivá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 34 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 292.9 mg
- Vláknina 10144.5 mg
- Vitamín A 10144.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Sušené houby namočíme do vody a poté uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme. Vývar z hub odložíme.
-
2
Na pánvi usmažíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek a osmažíme.
-
3
Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme.
-
4
Do masa vmícháme uvařené houby, zalijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a asi čtyřicet minut dusíme na mírném plameni.
-
5
Na závěr přidáme kečup a šlehačku.
-
6
V mezičase uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a držíme na teple.
-
7
Těstoviny podáváme přelité masovou omáčkou a sypeme sýrem.