Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony - sterilované
  • 170 g Sýr balkánský
  • 200 g čočka červená vařená
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 5 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 2 polévková lžíce Česnek medvědí
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 147.1 mg
  • Vláknina 5258.7 mg
  • Vitamín A 5258.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, zelenou nať si odložíme do misky. V kastrólku si přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek, vaříme ho 1 minutu, pak ho scedíme a necháme okapat. Petrželku kudrnku a kousek listu česneku medvědího omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V pánvi si na rozpáleném oleji krátce orestujeme plátky žampiónů, přidáme k nim pokrájenou bílou část cibulky a společně smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Pak žampióny podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Uvařenou teplou červenou čočku dáme do mísy, přidáme žampióny s cibulkou, balkánský sýr, hrášek, petrželku a medvědí česnek. Vše v míse promícháme, podle potřeby dosolíme a hned teplý salát dáme do misek. Posypeme zelenou natí cibulky a servírujeme.

Komentáře k receptu