Hříbky s kapustou a vejci
Suroviny
- 250 g Kapusta hlávková
- 100 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Rajčata Cherry
- 1 ks Cibule lahůdková
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1113.5 mg
- Vláknina 7849.1 mg
- Vitamín A 7849.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 171.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na tenké plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme sůl a vložíme do ní omyté kapustové listy. Krátce, 1-2 minuty je povaříme, pak je scedíme a pokrájíme na nudličky.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme hříbky, za stálého míchání je ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme cibulku a společně ji s houbami krátce osmažíme. Pak přimícháme pokrájenou kapustu a pod poklicí směs podusíme asi 3-5 minut.
-
3
Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, nalejeme je na houby s kapustou a mícháme do ztuhnutí vajíček.
-
4
Porce dáme na talíře, ozdobíme je rozkrájenými cherry rajčátky a podáváme.