Dušené hovězí na houbách s fazolemi
Suroviny
- 250 g Fazole
- 500 g Hovězí maso zadní
- 400 g Hříbky čerstvé
- 80 g Celer bulvový
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 2 ks Petržel
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Kečup ostrý
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 60.7 mg
- Draslík 496 mg
- Vláknina 7046.8 mg
- Vitamín A 7046.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.
-
2
Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.
-
3
Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.