Dušené hovězí na houbách s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Fazole
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Hříbky čerstvé
  • 80 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Petržel
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 60.7 mg
  • Draslík 496 mg
  • Vláknina 7046.8 mg
  • Vitamín A 7046.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.

  • 2

    Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.

  • 3

    Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.

Komentáře k receptu