Houbařská zalitá polévka
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 67 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 67 g Tuk
- 33 g Kopr sterilovaný
- 333 g Máslo čerstvé
- 13 g Sůl
- 33 g Cukr krupice
- 53 g Vejce slepičí
- 400 g Brambory
- 300 ml Mléko polotučné
- 2 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1152 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 71.7 mg
- Draslík 364.1 mg
- Vláknina 3020.1 mg
- Vitamín A 3020.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.
-
2
Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.
-
3
Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme.
-
4
Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme.