Jehněčí směs s cizrnou
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 g Pórek
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 200 g Fazolové lusky
- 250 ml Voda pitná
- 400 ml Protlak rajčatový sterilovaný
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 40 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Harissa pasta
- 4 ks Tuřín
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 36 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 919.8 mg
- Vláknina 20339.8 mg
- Vitamín A 20339.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1479.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme.
-
2
Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou.
-
3
Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut.
-
4
Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat.