Omeleta se špenátem a žampiony
Suroviny
- 70 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Ořechy Kešu
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 400 g Žampiony čerstvé
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 30 ml Mléko plnotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 37 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 410.8 mg
- Draslík 1027.7 mg
- Vláknina 7416.1 mg
- Vitamín A 7416.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať nasekáme nadrobno, opláchnutý špenát necháme okapat, žampiony očistíme a nakrájíme na kousky, opražené kešu oříšky nasekáme nahrubo, sýr nastrouháme.
-
2
V rendlíku zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony, sůl, pepř a smažíme alespoň 4 minuty. Poté vmícháme špenát a dusíme, když se tekutina vydusí, přidáme kešu oříšky a na mírném plameni osmažíme. Na směs vlijeme vejce, která jsme rozšlehali s mlékem, posypeme petrželovou natí a zhruba 4 minuty smažíme. Omeletu posypeme sýrem, vložíme do trouby a zapečeme.