Omeleta se špenátem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Ořechy Kešu
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 30 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 410.8 mg
  • Draslík 1027.7 mg
  • Vláknina 7416.1 mg
  • Vitamín A 7416.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať nasekáme nadrobno, opláchnutý špenát necháme okapat, žampiony očistíme a nakrájíme na kousky, opražené kešu oříšky nasekáme nahrubo, sýr nastrouháme.

  • 2

    V rendlíku zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony, sůl, pepř a smažíme alespoň 4 minuty. Poté vmícháme špenát a dusíme, když se tekutina vydusí, přidáme kešu oříšky a na mírném plameni osmažíme. Na směs vlijeme vejce, která jsme rozšlehali s mlékem, posypeme petrželovou natí a zhruba 4 minuty smažíme. Omeletu posypeme sýrem, vložíme do trouby a zapečeme.

Komentáře k receptu