Hovězí steaky s hlívou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 10 ml Mouka polohrubá
  • 10 ml Olej stolní
  • 125 ml Vývar slepičí
  • 40 ml Whisky
  • 3 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 826.1 mg
  • Vláknina 3397.5 mg
  • Vitamín A 3397.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme na kolečka. Houby řádně očistíme, nakrájíme na půlky. Na pánvi necháme rozehřát máslo, osmahneme na něm kolečka cibule. Přihodíme houby a celou směs smažíme okolo 5 minut dokud nezezlátne.

  • 2

    Steaky opláchneme, necháme oschnout a v rozehřátém oleji smažíme z obou stran po dobu 3 minut. Steaky následně přidáme k houbové směsi a řádně zamícháme. Zalijeme whisky, podle chuti osolíme a odložíme bokem.

  • 3

    Do pánve nasypeme mouku, zlehka ji opražíme. Přilijeme vývar s omáčkou a celou směs necháme chvíli vařit. Osolíme, opepříme. Omáčkou zalijeme steaky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu