Nudle s houbami muerr
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 20 g Zázvor celý
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 250 g Chřest zelený
- 100 g Ucho Jidášovo
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička sušená
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.68 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 5 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 830.4 mg
- Vláknina 21030 mg
- Vitamín A 21030 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby muerr vložíme do hrnce s vlažnou vodou a necháme v něm asi 20 minut namáčet. U očištěného a omytého chřestu odkrojíme tužší konce. Vložíme chřest do hrnce s osolenou vodou a necháme v ní asi 7 minut povařit.
-
2
Brokolici omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Vložíme je do osolené vařící vody a 3 minuty v ní blanšírujeme. Potom je vyjmeme a necháme stranou okapat.
-
3
Zelené fazolky omyjeme a blanšírujeme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Potom je vyndáme a uložíme stranou, aby okapaly.
-
4
Opláchnutá rajčata rozkrojíme ve tvaru křížku a spaříme. Potom z nich oloupeme slupku, rozkrojíme na polovinu a odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.
-
5
Uvaříme vodu. Do vroucí vody vsypeme čínské nudle a hrnec okamžitě odstavíme ze sporáku. Po 4 minutách nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme okapat.
-
6
Z cibule oloupeme slupku a společně se zázvorem nasekáme na drobné kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na malé kousíčky. Nasekanou cibuli, zázvor a papričku dáme do hmoždíře a roztlučeme na pastu.
-
7
Do připraveného woku vlijeme olej, rozpálíme ho a postupně na něj vkládáme nakrájenou zeleninu, houby, pastu utlučenou v hmoždíři a nakonec nudle. Zvýšíme plamen a opékáme, přitom směs stále mícháme.
-
8
Nakonec zakapeme a zamícháme sójovou omáčku a servírujeme v miskách.