Hovězí Wellington
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 26 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 186.9 mg
- Draslík 816.7 mg
- Vláknina 2728.8 mg
- Vitamín A 2728.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené a opepřené maso a zprudka je ze všech stran dohněda smažíme.
-
2
Maso dáme na pekáč a pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C podle chuti: krvavé maso 25 minut, středně upečené 30 minut a dobře propečené 40 minut. Necháme úplně vychladnout.
-
3
Zatím ve woku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a žampiony a 3 minuty je průběžně promícháváme a smažíme. Zvýšíme teplotu a smažíme dál, až se odpaří všechna tekutina. Směs necháme úplně vychladnout.
-
4
K žampionům a cibuli přidáme játrovou paštiku a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí. Maso obalíme směsí a zavineme do těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
Pečeme 45 minut při 220°C, až je těsto křupavé a dozlatova propečené. Po 30 minutách těsto přikrýváme fólií, aby příliš nezhnědlo. Necháme asi 10 minut stát, potom nakrájíme na plátky
-
6
a podáváme s omáčkou.