Lehká novoroční polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Pepř bílý
  • 100 ml Víno červené
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 4 ks Brambory zimní
  • 1 ks Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 2 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 472 mg
  • Vláknina 16859.2 mg
  • Vitamín A 16859.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a nakrájenou zeleninu, pepř, bobkový list, strouhaný muškátový oříšek, hovězí maso a zvolna vaříme 2 hodiny. Z brambor uvaříme kaši. Maso vyjmeme a polévku přecedíme přes síto. Vrátíme ji do hrnce, přimícháme rajčatový protlak, bramborovou kaši, šalotku nakrájenou na kolečka, rozdrcený česnek a červené víno. Opepříme.

  • 2

    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme je do polévky. Necháme táhnout 10 minut a podáváme posypané bazalkou.

  • 3

Komentáře k receptu