Lehká novoroční polévka
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Žampiony čerstvé
- 15 g Pepř bílý
- 100 ml Víno červené
- 40 ml Protlak rajčatový
- 4 ks Brambory zimní
- 1 ks Zeleninová směs jarní - mražená
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Muškátový oříšek
- 2 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Hovězí maso zadní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 16 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 149.5 mg
- Draslík 472 mg
- Vláknina 16859.2 mg
- Vitamín A 16859.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a nakrájenou zeleninu, pepř, bobkový list, strouhaný muškátový oříšek, hovězí maso a zvolna vaříme 2 hodiny. Z brambor uvaříme kaši. Maso vyjmeme a polévku přecedíme přes síto. Vrátíme ji do hrnce, přimícháme rajčatový protlak, bramborovou kaši, šalotku nakrájenou na kolečka, rozdrcený česnek a červené víno. Opepříme.
-
2
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme je do polévky. Necháme táhnout 10 minut a podáváme posypané bazalkou.
-
3