Taštičky plněné jidášovým uchem a krevetami
Suroviny
- 200 g Wan tan
- 150 g Ucho Jidášovo
- 50 g Bambusové výhonky
- 200 g Vepřové maso mleté
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Zázvor celý
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 8 dl Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1712 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 88.5 mg
- Draslík 282.2 mg
- Vláknina 11836 mg
- Vitamín A 11836 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do zakoupených taštiček Wan-tan připravíme potřebné očištěné a omyté suroviny do náplně, které pokrájíme na drobné kousky: jarní cibulku, bambusové výhonky, čerstvé houby, mleté vepřové maso, na kousky pokrájené krevety, kterým jsme odstranili černé střívko, sůl, sójovou omáčku, olej a nastrouhaný zázvor. Všechno dobře promícháme a necháme chvíli v chladničce.
-
2
V jednom hrnci dáme vařit 2 litry vody. V druhém hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar.
-
3
Koupené těstovinové taštičky Wan-tan postupně rozložíme na vál, ostatní necháme zakryté, aby neosychaly (nejlépe navlhčeným látkovým ubrouskem). Do každé taštičky vložíme lžíci masové náplně, okraje potřeme vodou a protilehlé cípy k sobě přitiskneme, vzniknou trojúhelníčky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme je 4-5 minut, pak je sítkem vyjmeme, necháme odkapat a dáme do hluboké mísy. Posypeme je pokrájenou (neosmaženou) jarní cibulkou a zalijeme drůbežím vývarem.
-
4
Taštičky podáváme horké.