Žampionová směs
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Víno bílé
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 cl Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 1 polévková lžíce Slunečnice - semena
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 537 mg
- Vláknina 4672.8 mg
- Vitamín A 4672.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nožky odstraníme a kloboučky křížem nařízneme. Podusíme je na oleji do poloměkka.
-
2
Potom k houbám přidáme omyté hrozinky, nasekané ořechy, slunečnicová semínka a podle chuti sůl a pepř. Chvíli vše podusíme.
-
3
Nakonec přidáme máslo, víno, brandy a vmícháme smetanu. Necháme jen přejít varem.
-
4
Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.