Králičí ragú se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 150 g Šalotka
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 400 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 1.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 136.6 mg
  • Draslík 3103.9 mg
  • Vláknina 16112.8 mg
  • Vitamín A 16112.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, vložíme spolu a nakrájeným pórkem, nasekanou šalotkou a česnekem na rozpálené máslo. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmahneme. Vše zalijeme vývarem a vínem, na mírném ohni necháme zvolna probublávat.

  • 2

    Do připraveného základu přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, kari koření a na kousky rozkrájený fenykl.

  • 3

    Vymazanou zapékací mísu vyložíme nasucho opečeným chlebem, přelijeme připraveným ragú a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.

  • 5

    Podáváme s listovými saláty.

Komentáře k receptu