Králičí ragú se žampiony
Suroviny
- 800 g Králičí maso
- 150 g Šalotka
- 8 krajíc Chléb toastový
- 400 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
- 1.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 24 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 136.6 mg
- Draslík 3103.9 mg
- Vláknina 16112.8 mg
- Vitamín A 16112.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, vložíme spolu a nakrájeným pórkem, nasekanou šalotkou a česnekem na rozpálené máslo. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmahneme. Vše zalijeme vývarem a vínem, na mírném ohni necháme zvolna probublávat.
-
2
Do připraveného základu přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, kari koření a na kousky rozkrájený fenykl.
-
3
Vymazanou zapékací mísu vyložíme nasucho opečeným chlebem, přelijeme připraveným ragú a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.
-
5
Podáváme s listovými saláty.