Kančí hřbet podle fořta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 31 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 159.6 mg
- Vláknina 5569.8 mg
- Vitamín A 5569.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem.
-
2
Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou vody. Pečeme v horké troubě vrchní stranou dolů, potom maso obrátíme a za občasného polévání šťávou dopečeme. Upečený hřbet vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Ve vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibuli a houby. Vše osolíme, opepříme a hotovou směsí obložíme pečeni.
-
4
Podáváme s dušenými hruškami, na které položíme lžičku brusinek.
-
5
Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.