Kančí hřbet podle fořta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kančí maso
  • 80 g Slanina vepřová
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 150 g Lišky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 159.6 mg
  • Vláknina 5569.8 mg
  • Vitamín A 5569.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem.

  • 2

    Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou vody. Pečeme v horké troubě vrchní stranou dolů, potom maso obrátíme a za občasného polévání šťávou dopečeme. Upečený hřbet vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Ve vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibuli a houby. Vše osolíme, opepříme a hotovou směsí obložíme pečeni.

  • 4

    Podáváme s dušenými hruškami, na které položíme lžičku brusinek.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.

Komentáře k receptu