Slané vinné šodó

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.0625 l Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 521.9 mg
  • Draslík 244.3 mg
  • Vláknina 374 mg
  • Vitamín A 374 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno, hořčici, vejce, smetanu, sůl a cukr smícháme a vše šleháme metlou. Potom šodó ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí.

  • 2

    Odstavíme z ohně a necháme vychladit ve studené vodě.

  • 3

    Před podáváním uložíme šodó nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Komentáře k receptu