Polévka z fazolek s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 624.2 mg
- Vláknina 2704 mg
- Vitamín A 2704 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolky zbavené vláken a společně podusíme. Přilijeme vývar a povaříme asi 5 minut.
-
2
Potom za stálého míchání přisypeme krupici a vše vaříme ještě asi 7 minut. Nakonec přidáme rozklepnuté vejce a necháme je srazit.
-
3
Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku, polévku osolíme a zjemníme kouskem másla.
-
4
Podáváme s toasty.