Americký biftek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 178.3 mg
  • Draslík 387.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na bifteky, lehce naklepeme, osolíme a po každé straně grilujeme asi 3-4 minuty.

  • 2

    Do vymazané zapékací mísy nalijeme rozšlehané vejce v troše mléka a necháme ve vodní lázni srazit.

  • 3

    Hotový biftek dáme na teplý talíř, na biftek položíme vaječnou sedlinu, potřeme rajčatovým protlakem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu