Mléčná s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 269.7 mg
- Draslík 78.6 mg
- Vláknina 857 mg
- Vitamín A 857 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku a zalijeme jí 1/2 l vody. Důkladně rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme ocet, bobkový list a mléko.
-
2
Vaříme zvolna asi 30 minut. Potom do polévky opatrně pouštíme vejce jednotlivě vyklepnutá a necháme je mírně povařit, až bílky ztuhnou.
-
3
Posypeme pažitkou a podáváme.