Vejce smažená v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Strouhanka
  • 120 g Olej stolní
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 1221.2 mg
  • Vláknina 12499.8 mg
  • Vitamín A 12499.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu povaříme v osolené vodě, necháme okapat a rozebereme ji na lístky. Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme.

  • 2

    Vždy dva listy kapusty dáme na sebe, osolíme, opepříme a zabalíme do nich vejce. Balíček ovážeme nití, obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce a ve strouhance.

  • 3

    Závitky smažíme po obou stranách na oleji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu