Bramborová kaše zapečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 27 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 144.9 mg
- Draslík 1178.7 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a pak slijeme. Do horkých brambor přidáme dvě lžíce másla a mléko a vymícháme kaši.
-
2
Na kostičky nakrájíme uzeninu. Kaši necháme zchladnout a vmícháme do ní žloutek a nakrájenou uzeninu.
-
3
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zamícháme do bramborové kaše.
-
4
Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme do ní kaši, poklademe vločkami másla a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.