Knedlíky ze strouhanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 211.3 mg
  • Draslík 131.3 mg
  • Vláknina 3135.3 mg
  • Vitamín A 3135.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozkvedláme žloutky, tekuté máslo, špetku muškátového květu, sůl a petrželku. Nalijeme na strouhanku a necháme asi 15 minut nabobtnat. Potom lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Směs vložíme do namočeného a vyždímaného ubrousku, zabalíme volněji do tvaru válečku a konce zavážeme. Vaříme ve velkém kastrole asi 30-45 minut. V polovině vaření knedlík obrátíme.

  • 3

    Hotový knedlík vybalíme a na prkénku jej krájíme nití.

Komentáře k receptu