Chebský makový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6438 kcal
- Sacharidy 803 g
- Tuky 304 g
- Sodík 2055 mg
- Bílkoviny 205 g
- Uhlovodany 791 g
- Cholesterol 545.7 mg
- Draslík 6654.4 mg
- Vláknina 271778 mg
- Vitamín A 271778 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 36.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek.
-
2
Smícháme droždí s trochou cukru a vlažného mléka a vlijeme do důlku.
-
3
Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
-
4
Do pěny utřeme máslo se 100g cukru a vmícháme postupně vejce, špetku soli a citronovou kůru.
-
5
Vypracujeme hladké těsto a necháme částečně vykynout.
-
6
Na pomoučněném vále vyválíme placku, dáme na vymazaný plech a necháme kynout.
-
7
Připravíme náplň. Svaříme mléko, cukr, med a máslo.
-
8
Vysypeme mák a vaříme na mírném ohni za stálého míchání.
-
9
Přidáme rozinky a citronovou kůru a necháme vychladnout.
-
10
Rozetřeme na těsto, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme do předehřáté trouby.
-
11
Pečeme 30 minut při 180 stupních.
-
12
Teplý koláč nakrájíme na řezy.