Bůček vepřový nadívaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Hovězí maso mleté
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1546 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 294.1 mg
  • Draslík 754.2 mg
  • Vláknina 1015.8 mg
  • Vitamín A 1015.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyřízneme do bůčku kapsu. Oškrabeme kůži, osolíme a opepříme.

  • 2

    Smícháme mleté maso, vejce, namočenou housku a nakrájenou cibuli, petrželku, osolíme, opepříme a naplníme do kapsy. Kuchyňskou nití zašijeme.

  • 3

    Podlijeme bůček trochou vody a dusíme přiklopený poklicí asi 20 minut.

  • 4

    Pak dáme péct do trouby již bez poklice. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.

  • 5

    Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu