Bůček vepřový nadívaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1546 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 148 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 294.1 mg
- Draslík 754.2 mg
- Vláknina 1015.8 mg
- Vitamín A 1015.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyřízneme do bůčku kapsu. Oškrabeme kůži, osolíme a opepříme.
-
2
Smícháme mleté maso, vejce, namočenou housku a nakrájenou cibuli, petrželku, osolíme, opepříme a naplníme do kapsy. Kuchyňskou nití zašijeme.
-
3
Podlijeme bůček trochou vody a dusíme přiklopený poklicí asi 20 minut.
-
4
Pak dáme péct do trouby již bez poklice. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.
-
5
Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme.