PÃO DE QUEIJO (brazilské sýrové hrudky)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 7 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 42.1 mg
- Draslík 13.5 mg
- Vláknina 22.1 mg
- Vitamín A 22.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si formu na minimuffiny – bude jich cca 24 kusů.
-
2
Mléko vyšleháme s olejem, solí a pepřem a zehřejeme. Přivedeme k varu a poté odstavíme.
-
3
Do směsi zašleháme mouku.
-
4
Poté, co je směs dostatečně vychlazená, postupně zašleháme obě vejce, jedno po druhém. Použít k tomu můžeme kuchyňský robot.
-
5
Nakonec zašleháme i nastrouhaný parmazán. Ten už asi ručně, těsto je velmi lepivé.
-
6
Těstem naplníme formičky na muffiny, až skoro úplně do plna.
-
7
Dáme je do trouby a okamžitě snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme 30 minut.