Lámanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 32 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 282.5 mg
- Vláknina 11250 mg
- Vitamín A 11250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
Vločky s cukrem a vanilkovým cukrem promícháme v míse, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme chvíli odpočinout.
-
3
Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
-
4
Upečenou lámanku opatrně i s papírem vyklopíme na stůl. Ze zchladlého těsta stáhneme papír a zcela vychladlé těsto rozlámeme na menší kousky.