Lámanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 230 g Cukr krupice
  • 500 g Ovesné vločky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 282.5 mg
  • Vláknina 11250 mg
  • Vitamín A 11250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Vločky s cukrem a vanilkovým cukrem promícháme v míse, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  • 3

    Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

  • 4

    Upečenou lámanku opatrně i s papírem vyklopíme na stůl. Ze zchladlého těsta stáhneme papír a zcela vychladlé těsto rozlámeme na menší kousky.

Komentáře k receptu