Květák v sezamovém kabátku s rajčatovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Mouka cizrnová
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 2327.7 mg
  • Vláknina 34961.1 mg
  • Vitamín A 34961.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 268 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vyložíme pečícím papírem. Omytý květák rozemereme na malé růžičky. Připravíme si tři misky: v jedné rozšleháme vejce se solí a hořčicí, do druhé si nasypeme hladkou mouku a ve třetí smícháme cizrnovou mouku se sezamovými semínky.

  • 2

    Květákové růžičky nejdříve obalíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance se semínky. Obalený květák poklademe na plech s pečícím papírema vložíme ho do předehřáté trouby. Květák během pečení několikrát obrátíme, pečeme ho dozlatova přibližně 35-45 minut.

  • 3

    Mezitím si připravíme rajčatový dip: do mixéru dáme pokrájená oloupaná rajčata, nadrobno pokrájené stroužky česneku, omytý čerstvý kopr, bazalku, malou omytou pokrájenou chilli papričku, sůl, cukr a pepř. Vše jemně rozmixujeme a dáme do misek.

  • 4

    K upečenému teplému květáku podáváme rajčatový dip. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu