Francouzský salát z Nice
Suroviny
- 500 g Brambory rané
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Rajčata Cherry
- 100 g Olivy černé
- 120 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Salát ledový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1256 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 264.5 mg
- Draslík 531.8 mg
- Vláknina 9826.3 mg
- Vitamín A 9826.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce, vejce uvaříme natvrdo. Omyté a očištěné zelené fazolky krátce povaříme a potom ještě rychle orestujeme na pánvi.
-
2
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, neoloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na klínky a vejce na čtvrtky nebo na osminky.
-
3
Mísu, v níž budeme salát podávat, potřeme uvnitř nadrceným česnekem. Dno poklademe salátovými listy a potom přidáme nakrájenou zeleninu, ančovičky a tuňáka. Nakonec salát posypeme olivami a ochutíme zálivkou umíchanou z oleje, octa, dijonské hořčice, pepře a soli.