Bílkové suchárky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 86.5 mg
- Vláknina 1528 mg
- Vitamín A 1528 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme, formu (nejlépe úzkou) vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zašleháme polovinu cukru, zbylý cukr už jen lehce vmícháme střídavě s vlažným máslem a moukou. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne.
-
3
Upečený piškot necháme zchladnout, poté krájíme na řezy, které usušíme v troubě zahřáté na 90 – 110 °C.
-
4
Ještě horké řezy obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.