Brambory s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 490.8 mg
- Draslík 903.5 mg
- Vláknina 7283.9 mg
- Vitamín A 7283.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Játra očistíme a rozkrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno.
-
2
Brambory uvaříme ve slupce, každou v půlce rozlomíme, potřeme sádlem, položíme na plech a upečeme dozlatova.
-
3
Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra, kmín a zhruba deset minut za stálého míchání restujeme. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme, posypeme chilli kořením a promícháme a chvilku smažíme.
-
4
Játra podáváme s pečenými bramborami.