Gratinované broskve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 9 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 575.6 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a okapané broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme 2 lžíce teplé vody a tekuté sladidlo.
-
3
Teflonovou formičku slabě vymazanou máslem naplníme sněhem a plátky broskví. Povrch posypeme nasekanými mandlemi.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Během pečení formičku přikryjeme alobalem, aby povrch dezertu příliš neztmavl.